Talvi mennä hujahti hetkessä ja onkin ehkä aika hieman päivitellä kuulumisia. Eipä sinänsä, että tässä jotain ihmettä kummempaa ilmoilla olisi :)

Talven aikana luonani on ollut todella kivoja hevosia, muutama nuorehko ori ja useita eri-ikäisiä tammoja. Jalostusnäyttelyyn tähtääviä on enemmän kuin aikaisempina vuosina, mutta kokemuksesta sen jo tietää, että vasta loppumetreillä varmistuu lopullinen kokoonpano kevään näyttelyyn. Joukossa on niin suomalaisia kasvatteja kuin islannin tuonteja ja odotan innolla kevään etenemistä. On ollut uskomattoman hyvä fiilis tehdä töitä, kun hevosten laatu on jo pitkälti samaa luokkaa mihin islannissa ehti tottua :)

Ikävää on kuitenkin se, että olemme vielä Suomessa siinä mielessä lapsen kengissä, ettei resurssit annan periksi kahden kokonaisarvosteltaville suunnatun jalostusnäyttelyn järjestämistä. Se, että kaikki menee näyttelypäivänä putkeen ja paras mahdollinen suoritus saadaan esitettyä näyttelytilanteessa, vaatii paljon valmisteluja ja hyvää kotityötä, mutta myös aimo annoksen oikeaa ajoitusta ja onneakin. Varsinkin kun näyttelyssä hevoset ovat usein nuoremmasta päästä eikä esimerkiksi kisakokemusta ole alla on jo pelkästään ympäristön muutos iso juttu. Moni asia voi mennä pieleen ja jo siksi olisi NIIN toivottavaa, että kesän aikana olisi toinen mahdollisuus hevonen tuoda näytille arvosteluun jo pelkästään hevosen omistajankin vuoksi, joka on saattanut sijoittaa isoja summia hevosen hankintaan ja sen treenauttamiseen. Kun selailee ulkomailla näytettyjen hevosten pisteitä, on todella yleistä, ettei niitä korkeimpia pisteitä ole saavutettu kevät näyttelyssä vaan ehkä jo 3-5 viikon kuluttua pidetysssä kesänäyttelyssä. Toivotaan, että joskus tulevaisuudessa tämä olisi (taas) mahdollista, mutta siihen asti on pelattava näillä korteilla mitä on tarjolla ja tehtävä parhaansa! 

Nuoret tammat Sigrun frá Gliti (om. Minna Toivonen) ja Thórdis frá Strandarhjáleigu (Om.Senja Tiirikka) lähdössä yhdessä treeneihin. Valmennan hevosia paljon myös käsihevosena, sillä se parantaa niiden kuntoa ja luo vaihtelevuutta treeniin. Lisäksi hevoset nauttivat silminähden toistensa seurasta.

Kisakausi on myös avattu. Vein kaksi nuorta ensi kisoihinsa Kuuman gaedingakeppnikisoihin hakemaan kokemusta. A-flokissa kuski (siis minä) meni kierrosmääristä sekaisin ja kuittasin hylyn, joten se keikka meni hevoselle vain sinne kokemuspankkiin. Katsomossa oli ainakin kivaa ;) Nuori ori Trostan (Om. Irja Vuoristo) debytoi B-flokissa voittaen luokkansa ja saaden aimo annoksen kokemusta tuleviin haasteisiin. Kisatilanteissa yleensä selviää mitkä asiat eivät vielä toimi ja mikä vaatii lisäharjoitusta, minkä vuoksi vien nuoria hevosia näihin pikkukisoihin harjoittelemaan.