Talvi, vaikka niin pitkä onkin, on kulunut vauhdilla ja nyt kevään jalostusnäyttely lähestyy huimaa vauhtia. Treenissäni on kaiken kaikkiaan kuusi näyttelyyn tähtäävää hevosta, joista tosin kaksi esittää islantilainen Sigurdur Sigurdarson. Yhteistyömme on peräisin jo islannin ajoilta, jolloin työskentelin useamman vuoden Siggin tallissa treenaten tälle näyttelyihin ja kisoihin tähtääviä hevosia. Siten oli meille molemmille mieluisa ratkaisu jatkaa yhteistyötä myös näin etänä. 

Treenissäni on muun muassa jo ennestään hyvin pistein palkittu ori Thrymur från Järstä, jonka Siggin on tarkoitus esittää kevään jalostunäyttelyssä. Thrymur on todellinen gaedingur, sen askellajeissa on paljon poweria, vauhtia ja luonnollista kykyä. Sen luonne on aivan huippuluokkaa ja on ilo työskennellä oriin kanssa. Thrymurista löytyy lisätietoja sen omistajien (Johanna ja Pasi Koivunen) kotisivuilta.

Thrymur (Kuvat: Cata Portin)

Oma hevostilanteeni on muuttunut siinä mielessä, että joulukuussa islannista tuomani tamma Frigg  "vietiin käsistä". Uusi, erittäin tyytyväinen omistaja on Cata Portin, onneksi olkoon :) Randver kävi ruunauksessa muutama viikko sitten. Nyt se parantelee pussejansa ja viettää kevät lomaa, sillä olen itse kiireinen näyttelyyn tähtäävien hevosten kanssa. Näyttelyn jälkeen jatkan sen treeniä ja kesän aikana otan sopivia ostaja ehdokkaita visiitille.

Kevään jalostusnäyttelyyn en ota enää esitettäviä (siis lähinnä varsojen omistajille tiedoksi). Kuitenkin syksyn näyttelyyn on vielä tilaa. Kannattaa ajoissa kysellä. Mikäli harkitset esimerkiksi 3-4-vuotiaan näyttämistä rakenne arvostelussa, niin toimivaksi todettu tapa on tehdä nuorelle hevoselle ennen näyttelyä lyhyehkö käsittelykoulutus ja näyttelyn jälkeen jatkaa noin kuukauden mittaisella kevyellä peruskoulutuksella, mikäli nuori hevonen on fyysisesti riittävän kehittynyt. Nyt alkaa olemaan jo ajankohtaista alkaa varaamaan paikkaa syksyllä peruskoulutusta tai askellajikoulutusta kaipaaville hevosille.

Oikein aurinkoista kevättä kaikille!