Tätä Islannin talven ihmettelemistä ei voi lopettaa kun lämpötila heittää 20 astetta vuorokauden sisällä lumimyrskystä vesimyrskyyn. Nyt jos koskaan on ollut maneesilla käyttöä. Noin kymmenen vuotta sitten ei moneltakaan hevostilalta maneesia löytynyt mutta nykyään alkaa se olemaan suht yleistä. Siggin "suunnitteilla" on maneesi rakennuttaa ensi syksynä, mutta onneksi olemassa on jo pyöröaitaus sisätiloissa. Siellä pystyy helposti kolmistaankin huonolla ilmalla treenaamaan kun vaan ratsastaan samaan suuntaan ja samaa vauhtia kuin Siggi, heheh.. No onneksi Siggillä on vuokrattuna lisätalli noin 10 km päässä, jonka yhteydessä on suuri 60 m x 18 m maneesi. Noin 13 hevosta majoittuu siis siellä. Mä olen siellä vastuussa hevosten treenistä ja oon viimeiset 3 viikkoa tehnyt töitä itsenäisesti  maneesitallilla.

    Nuorten hevosten kokeeseen on vissiin kuukauden päivät, hyvin sujuu vaan ja kaikki nuoreni ovat ns. koekelvollisia. Tölttiä alkaa jo vähitellen löytymään ja muutenkin toimivat jo kuin koulutetut hevoset. Vastuullani on tällä hetkellä yhdeksän 4-vuotiaan koulutusta ja osan valmistelemista kevään jalostusnäyttelyä kohti. Tavoite on ainakin sinne, koskaan ei näiden nuorikkojen kanssa tiedä miten ne kehittyvät. Nyt ainakin näyttää valoisalta. Lisäksi on sitten sitä sun tätä projektihevosta, jotka ovat ns. maneesi työskentelyä vailla ja tarvii fiksailua perusjutuissa tms.

 

    Ensi torstaina on taas ns. "mestareiden liiga" täällä etelä-islannissa. Vuorossa on töltti T1 ja paikkaliput ovat jo lähes loppuunmyytyjä, niin suosittua on hevosurheilu täällä. Tiedossa on todella jännittävä kilpailu, jossa on mukana mm. landsmót-voittaja ja islanninmestareita. Asiasta seinään; Siggin veli Sölvi voitti muuten viime viikolla pohjoisessa käydyn mestareiden liiga osakilpailun, 4-käynnin. Geeneissä taitaa  homma siis liikkua.. Nyt äippä jálkurin talvikisoihin ja kick´em ass ;)