Kuulumisten kirjoittelu on ollut vähän tauolla, ei niinkään siksi etteikö hulinaa olisi riittänyt vaan päin vastoin. Kesäloma jäi kuin jäikin tältä kesältä pitämätttä, kun hommia tuntuu riittävän. Kisakauden yllättävä jatkuminen elokuun PM:eihin ja loppukesän jalostusnäyttely ovat pitäneet huolen siitä, että hikoilu paarmojen keskellä on saanut jatkua siis läpi helteiden. Mutta ei valiteta, siitä muistuttaa viime talven kylmettyneet varpaat..

Flauta, vaikka niin keskeneräinen onkin, on kehittynyt tasasen tappavasti kesän aikana. Sm-kilpailuista irtosi 4-käynnin pronssi ja kivoja irtopisteitä finaalissa eri askellajeissa, jotka innostavat jatkamaan tamman kanssa seuraavalle kaudelle. PM:eihin mennään puhtaasti kartuttamaan kokemusta, kuinka kliseiseltä se kuulostaakaan. Tärkeintä henk.koh. on lähinnä tiedostaa se oma taso ja pyrkiä omaan parhaaseen suoritukseen, ja siis olematta yhtään pessimisti niin hyvät skabat tulee sijoista 18-24 .

Kuva: Jaana Ikonen

Valmennettavistani Ansu Jäppinen valittiin myöskin edustamaan Suomea PM-kilpailuihin, paljon onnea! Ansun ja valkoisen Frostin yhteinen kisaura on vasta aluillaan ja maajoukkue paikka tuli iloisena yllätyksenä. Myös aikasempina vuosina valmentamani ratsukko Cata & Ljóma valittiin joukkueeseen ja toivon mukaan onnistuvat T2-luokassa, niin että vielä finaalipaikkoja paukuteltaisiin!

Onnea myös kaikille muille joukkueeseen valituille. Muiden maiden taso on tunnetustu kova, mutta toivon mukaan moni onnistuu suorituksessaan ja saa rutkasti kokemusta lisää tulevia koitoksia varten 

Suomen joukkueeseen valittiin seuraavat ratsukot:

Seniorit:

Juha Kontio - Alfur frá Rettarholti, Rödull frá Holtsmula I

Liisa Leppänen - Lísa frá Eystri-Hól

Gudmundur Sigurbjörnsson - Óskar frá Eilifdskogi, Djákni frá Feti

Jenni Kurki - Flauta frá Bae

Cata Portin - Ljóma frá Lytingstödum

Daniel Sundin - Svördur frá Austurkoti

Annika Kyrklund - Freyja frá Terriniemi

Annastiina Jäppinen - Frosti frá Breidabolstad

Linda Karlsson - Geisli frá Varmadal

Saija Lahtinen - Fengur frá Súluholti

Jutta Mäntynen - Kontrabassi frá Mödruvollum

Kirsi Havu - Bruni frá Súluholti

Kati Summa - Hrannar frá Íbishóli 

Nuoret:

Alina Nurminen - Jökla frá Vatni

Katie Brumpton - Smári från Askagården, Bjartur frá Mossfellsbae

Reetta Laurila - Spaka frá Bakkakoti

Johanna Jussila - Midill frá Midkoti

Anette Tiderman - Ljufur frá Hemlu

Arnella Nyman - Mónös frá Hemlu, Skardi frá Kvistum

Viivi Soimes - Magnus frá Guldbaek

Freja Väyrynen/Ninni Kullberg - Ylur frá Akranesi

Sitten arkipäiväisempiin kuulumisiin. Aiemmin keväällä myynnissä ollut tamma Tvenna on löytänyt uuden kodin. Paljon onnea uusille omistajille. Tvennasta tuli paljon kyselyitä, mutta niinhän se menee, että nopeat syö hitaat ja puskaradio on usein tehokkain. Kiitos vaan Johanna konsultoinnista :) Tällä hetkellä luonani on kaksi nuorta ruunaa, jotka tulevat myöhemmin myyntiin koulutuksen edettyä pitemmälle. Niistä sitten lisää myöhemmin.  Syksyllä olen menossa islantiin huvi/työmatkalle, kierrän maata tilalta toiselle ystäviä tapaamassa ja ohessa katsastan myyntihevostarjontaa. Viime vuoden islanninlomani aikana 6 hevosta löysi tiensä suomeen. Nytkin otan alustavia kyselyitä vastaan. Mutta aina ei tarvitse mennä mertä edemmäs kalaan, myös tänä syksynä on suunnitelmissa muiden alan ammattilaisten kanssa yhteistyössä järjestää huiman suosion saanut myyntinäyttely. Päivämäärää ei ole vielä lyöty lukkoon, mutta kaikki hyvä aikanaan.

Treenihevosia on riittänyt hyvin myös jalostusnäyttelyä edeltävän ajan tungoksen jälkeen. Se on hyvä se, niin saadaan leipää pöytään näin kesälläkin. Syksyn treenihevospaikat täyttyvät hyvää vauhtia, joten nyt on viimeistään oikea aika varailla treenipaikka. Syksyn on usein parasta aikaa mm. peruskoulutuksen aloittamiselle nuorella hevosella. Otan hevosia myös myyntitreeniin ja haluttaessa näytettäväksi myyntinäyttelyssä ja lisätietoja kannattaa kysellä jo ajoissa. Loppuvuodesta otan muunmuassa ensi kevään jalostusnäyttelyyn tähtääviä hevosia lyhyeen koe-/läpiratsastukseen, jotta talven treeni voidaan suunnitella huolella yhdessä omistajan kanssa.