Kisakausi on nyt sitten tämän kesän osalta ohitse. Kuten aikaisemmin mainitsinkin blogissani oli tänä kesänä kisattavanani lainatamma Tjáning frá Grafarkoti. Tjáning ostettiin kauttani viime vuoden lopulla ja se saapui suomeen tämän vuoden alussa. Suuri kiitos Tjáningin lainasta sen omistajille Janne ja Saija Tainiolle.

Tjáning kehittyi vielä kisakauden aikana huimia harppauksia ja paransi pisteitään joka kisaan. Ypäjällä taannoin käydyissä mestaruuskilpailuissa Tjáning nappasi 4-käynnin hopean ja lisäksi 4-käynnin kombinaation pronssia. Töltti luokkakaan ei huonosti mennyt, sillä taso oli kovempi kuin koskaa aikaisemmin ja saavutimme kovassa seurassa 4.sijan pistein 7,06. Voiton vei ansaitusti Juha ja Roope huimin ennätyspistein 8,11. Paljon onnea. Tsemppiä suomen edustajille Itävaltaa MM-kilpailuihin.

Kuva: Liisa Leppänen

Muutoin kevään ja kesän aikana luonani on ollut lukuisia nuoria askellaji- ja peruskoulutettavia hevosia. On ollut mielenkiintoista ratsuttaa ns. uudempienkin isäooriiden jälkeläisiä. Koulutuksessani on ollut Rödullin, Fengurin, Thrymurin, Gammurin, Frosti frá Fetin, Thórin, Hrynjandin ja Geysirin jälkeläinen/jälkeläisiä. Tulevana syksynä peruskoulutukseen on tulossa taas mielenkiintoisia suomalaiskasvatteja. Varsinkin Rödullin jälkeläisiä on lukuisia, mutta myös useampia mielenkiintoisia kohtutuonteja. Peruskoulutukseen löytyy vielä muutamia paikkoja, mutta vähiin ovat jäämässä, eli mikäli kiinnostusta löytyy kannattaa ottaa minuun yhteyttä pikimmiten.

Nuoren ruunani Randverin myyminen on ollut lähinna omalta osaltani aikamoista soutamista/huopaamista. Ruuna tuntuu vasta nyt alkavan kehittyä ja olen kesän mittaan sitä taas enemmin ratsastanutkin. Tällä hetkellä se on edelleen myynnissä, mutta etsin sille kuitenkin rutinoituneempaa ja kokeneempaa ratsastajaa, joka olisi myös aidosti kiinnostunut kisaamisesta. Tuntuisi ikävältä kadottaa hevonen pusikkoratsuksi. Randverista on nyt myös nähtävillä amatööritason video, jossa olen sen kanssa ensi kertaa kodin ulkopuolella vieraassa paikassa kokeilemassa vaihteita läpi. VIDEO