Jalostusnäyttely hulabaloo on saatu ohitse ja uusien haasteiden vuoro. Näyttely sujui kohtalaisesti. Nuori tamma Thórin jälkeläinen Birna frá Hennum selvityi urakasta ikäänsä ja koulutustasoonsa nähden odotusten mukaisesti ja sai 4-käyntisenä 2.palkinnon siistillä 8 rivillä ratsastusominaisuuksista. Oman tammani Flautan pisteisiin en ollut täysin tyytyväinen, vaikka ne olivatkin tuomareiden aavistuksen tiukan skaalan mukaisesti oikeat verrattuna muihin näyttelyssä esitettyihin hevosiin. Tamma kuitenkin saavutti 4-käyntisenä ok:n 2.palkinnon ja 8-8,5 ratsastusominaisuus kohdista. Muutokset arvostelukriteereissä tuntuivat, kun hitaiden askellajien painoarvoa on nostettu. Siinä jäi esimerkiksi töltti korottamatta selkeänä tavoitteena olleeseen 8,5, kun hitaasta töltistä ei pisteitä herunut kuin 7,5. Säännöksien mukaan hevosella on oltava yli7,5 hidas töltti, jotta se töltin kokonaispisteet voivat olla 8,5 tai yli. No eteenpäin sanoin mummo lumessa ja kattellaan syksyllä tai ensi keväästä uusiksi miten se hidas töltti sujuu.. :)

Flauta, Kuva: Jaana Ikonen

Birna, Kuva: Jaana Ikonen

Loppukesän jalostusnäyttelyä miettivien on nyt viimeiset hetket ottaa yhteyttä. Minimi treeniaika on 2kk, jolloin hevosen on oltava jo ratsastukselllisesti suhteellisen pitkällä.

Tällä hetkellä treenissäni on lähinnä nuoria hevosia askellajikoulutuksessa ja jokunen myyntihevonen. Heinäkuussa tulevat syysnäyttelyyn tähtäävät kokonaisarvosteltavat ja syyskuun alusta on peruskoulutettavien vuoro. Vielä löytyy muutamia paikkoja, joista kannattaa jo kysellä. Ensivuoden puolen treenejä on jo varattu, joten myös vuoden alusta treeniin halajavien kannattaa jo alustavasti olla minuun yhteydessä. Helpottaa myös omaa työnäni, kun hevoslukumäärät selkiävät ja sen perusteella varaan opetus ja kurssipäivämääriä syksylle/ensi talvelle.

Oikein aurinkoista kesää kaikille!