Alku syksy on sujunut hevosia koulutellessa hienossa syys säässä. Muutoinkin viime ajat ovat olleet suhteellisen tapahtumarikasta aikaa. Kesäinen islannin reissu sai aikaan sen, että syyskuun alusta pihaani koristaa uusi tulokas. Flauta on kuusi vuotias tamma Dynur frá Hvammista, pieni punainen ja vauhdikas. Flauta viettää vielä syyslomaansa totutellen uuteen elinympäristöönsä.

Flauta frá Bæ 1

Kolurille löytyi yllättäen myös uusi koti ja se muuttaakin kotitallilleen ensi kuussa. Onnea paljon uusille omistajille! Tukkahurmurista on vielä paljon iloa :)

Kolur frá Skíðbakka 3

Nuori Randver on myöskin palannut kotitallille 3 vuoden oripihattoelämän jälkeen. Sen käyttäytyminen on esimerkillistä ja nuoren orin koulutus on ollut uskomattoman vaivatonta. Nyt kuukauden päivät ratsukoulussa ollut orini on joskin maastovarma ja fiksu kaikin puolin, jonka selkään voi laittaa kenet vaan. Se on todella mielenkiintoinen askellajeiltaan, sillä isänsä 9.5 töltti teki tehtävänsä ja Randver sekä tölttää, että ravaa vapaana olessaan. Massaa sille on kertynbyt vähän luvattomankin paljon, mutta onpahan lihaa minkä päällä istua ;)

Randver frá Fríðarnesi

Islantilainen koulukaverini ja hevosalan ammattilainen Fanney saapui suomeen noin viikko sitten ja olemme yhdessä kouluttaneet nuoria hevosia. Treenissä on näillä hetkillä lähinnä vain peruskoulutettavia nuoria, joiden kanssa käydään läpi 1-2 kuukauden peruskoulu ennen syyslomaa, jolloin koulutetut asiat usein iskostuvat parhaiten ja vuoden vaihteen jälkeen jatkokouluun saapuessaan nuorikot ovat henkisesti, sekä fyysisesti kypsempiä jatkamaan opin tiellä.

Hekla ja Fanney

Mjallhvít

Emil

Fanney on parhaillaan pitämässä kurssia Talli Hestbakkin tiloissa ja ensi viikon sunnuntaina on luvassa vielä toinen kurssi Mäntsälässä Saara Niemen tilalla Hausjärvellä ennen Fanneyn paluuta islantiin. Kurssille on vielä muutamia vapaita paikkoja, joten nopeat syövät hitaat, yhteyden otot Saaraan p.040-5864647.

Fanney ja Hekla