Hiljaiselon lienee aika loppua, kun on odoteltava, että yön jälkeinen pakkanen hellittäisi edes sen verran, että hevosten treenaus voisi tältä päivältä alkaa. Saavuin juuri ansailtulta talvilomaltani Indonesiasta ja tämä 50 asteen lämpötilamuutos kyllä tuntuu..

Pakkanen asettaa haasteita ulkona työskentelyyn, mutta oikealla pukeutumiselle selviää uskomattoman pitkälle. Hevosia täytyy kuitenkin liikutella varovasti ja pitää huolta hyvästä loimituksesta. Hevoset kaiken kaikkiaan nauttivat pakkasesta ja ovat selkeästi virkeämpiä, joten ei tässä vielä ole päivää tullut, että pakkasen takia olisi hevoset liikuttamatta jääneet. Mutta todettakoon, että maneesi ei olisi mikään ikävä juttu näillä keleillä...;)

Yhteistyöni Korvenojan tallilla jatkuu, joten osa treenihevosista ovat siellä. Irjasta on suuri apu hevosten hoidossa, josta suurin kiitos hänelle. Kaiken kaikkiaan treenissä on maksimissaan 10 hevosta kerrallaan, johon lukeutuu myös omat hevoseni ja Irjan Trostan. Lisäksi kevääseen asti apunani kolme kertaa viikossa on Melina Aakula, josta on suuri apu hevosten hoidossa ja toiminnan pyörityksessä.

Mutta, aika rientää tallille ja aloittaa päivän treenit. Toivon mukaan pakkaset hellittävät piakkoin!