Alkaa koulu olemaan lopuillaan, vain viikko jäljellä treenihevosten loppukokeeseen. Muutoinkin on ensi viikko ahdettu täyteen kokeita. Parhaimmillaan on kolmet kokeet saman päivänä. Alkaakin jo suomeen tulo kuulostaa kihelmöivältä kaiken tämän sekamelskan keskellä.
1093468.jpg
Tänään järjestettiin kokous työharjoitteluisännillimme. Kokouksen yhteydessä oli noin neljän tunnin näytösopetus. SiggiSig ilmestyi paikalle muiden tapaan ja allekirjoitimme kaikki viralliset työharjoittelupaperit. Vähän Siggi jo paljasteli mulle mitä nuoria hevosia treeniin saisin ja kuulostaisi enemmän kuin mielenkiintoiselta. Pidän ne kuitenkin vielä omana tietonani, kun tällä herralla saatta se mieli vielä vaihtua ;D Anton opettajamme kävi läpi nuoren hevosen esikoulutuksen järjestelmällisesti pikkuvarsan käsittelystä ensimmäiseen ratsastuskertaan. Olemme tosin oppineet nämä asiat jo viime vuonna ja lisäksi kertaus tänä vuonna. Tämän jälkeen esitimme koulutus ja treenimenetelmiä noin 6 oppilaan voimin nuorilla hevosillamme, jotka ovat vielä koululla sekä treenihevosillamme. Olin mukana molemmissa esityksissä, Greidillä ja treenitammallani Emblalla. Lähipäivinä saattaa ilmestyä jotain kuvasatoa joko holar.is tai eidfaxi.is sivuille.

Treenissäni on edelleen 3.5-vuotias ori Styrmir, joka kuukauden koulutuksen jälkeen toimiin tosi kivasti. On oppinut hyvin perusavut ja alkeet pohkeen väistöön jne. Ori ravaa ja tölttää suurin liikkein, oikein lupaava tapaus, jota meidän opettajammekin täällä kiinnostuneena seuraavat. Vähintäänkin yhtä lupaava kuin samalle omistajalle (Skapti, Hafsteinsstödum) aikasemmin kouluttamani Mýsa tamma. Mikäs siinä tommosia kultakimpaleita kuolutellessa. ;)1095339.jpg