Nyt jos koskaan on talven kylmyys iskenyt hampaansa pienen suomalaisen luihin ja ytimiin. Kohta jo pari viikkoa kestänyt lumisade, tai siis lähinnä myrsky, paukku pakkanen ja vaakatason viima on vissiin tehnyt tehtävänsä kun päivä flunssassa sängyn pohjalla on tullut vietettyä. Muutoinpa elämä alkaa täällä hevospiireissä taas heräämään eloon, ilmoista huolimatta.

Viime viikolla alkoi kevääseen asti kestävä moniosainen ratsastuskilpailu sarja täällä etelän-islannissa, ns. "mestareiden liiga". Liigassa on mukana useimmat nimiratsastajat, jotka ovat kisaan karsiutuneet karsintakilpailujen kautta tai viime vuoden menestyksen avulla. Kilpailun suosio kasvaa hurjasti vuosi vuodelta ja tänä vuonna jokainen osakilpailu televisioidaan. Isot yhtiöt sponsoroivat kilpailuja ja jaossa palkintorahoja on yhteensä yli kymmenen tuhatta euroa. Jo pelkästään yhden osakilpailun voitto on lähes 1000 euron arvoinen. Osakilpailut ovat mm. 4-käynti, 5-käynti, töltti T1, passi, kouluratsastus, nopeusrata, töltti T2. Kilpailu on siis vaativa, se edellyttää ratsastajilta taitoja monissa eri lajeissa ja myös useamman kilpahevosen. Ratsastajat satsaavat kilpailuun todella paljon ja esimerkiksi Siggi on jo kauan aikaa sitten aloittanut harjoittelun ja suunnittelun millä hevosilla hän tällä kaudella kilpailuun osallistuu.

Ensimmäinen osakilpailu oli viime viikon torstaina ja sinne Siggi lähti matkaan 8-vuotiaan Ylur frá Akranesi orin kanssa. Kisa sujuikin Siggin kannalta aika nappiin, ei tosin alusta asti. Karsinnoissa meni suoritus suhteellisen mönkään, mutta onneksi se riitti kuitenkin B-finaali paikkaan. Karsintojen jälkeen oli Siggi sen verran tulisena, että menipä siinä siitten vielä toteamaan että hänpä aikoo vielä voittaa koko potin. Ja niin se sen teki, voitti B-finaalin ja myös A-finaalin ja lähti 100.000 islannin kruunua rikkaampana kotiin. Aivan uskomaton keskittymiskyky ja kilpavietti tällä ihmisellä mitä ei voi muuta kuin ihmetellä. "Never give up". Kilpailut on videoitu ja löytyvät netistä osoitteesta http://www.hestafrettir.is/VefTv/
1267969.jpg
Sigurður ja Ylur frá Akranesi