Päivitystä yleisön toivomuksesta :)

Viimeisimmät kuulumiset on jostain kesähelteiltä, Pm-kisat tuli ja meni ja tulihan ratsasteltua. Radan näyttämiseksi se reissu jäi, mutta arvokasta kokemusta tuli lisää niin minulle kuin Flautalle. Unohdettiin hidas töltti kotiin, mutta muutoin menikin ihan niinkuin saattoi toivoa. Ei siis siitä sen enempiä. Kiitos koko joukkeelle ja toimihenkilöille mukavasta tapahtumasta!

Heti PM:ien jälkeen jatkui kova syke kotitallilla, kun syksyn jalostusnäyttelyt lähestyivät. Tällä kertaa näytille tulivat Brella frá Lasola ja Mjallhvit frá Dynum. Viljarilainen Brella korotteli pisteitään aiemmasta, sekä rakenteen että ratsastusominaisuuksiensa osalta ja pääsi tavoitteeseensa eli 2.palkintoon, Vasta nelivuotias Mjallhvit, "lumppari" suoritui ensi esiitymisestään näyttelyradalla mallikkaasti saavuttaen 2. palkinnon ja hyvän nelivuotis arvostelun. Lumppari valittiin myös näyttelyn Best In Showksi. Paljon onnea kasvattaja omistajalle Timo Kaarakaiselle :)

Kuvat Blanca Köhler

Mjallhvit frá Dynum, sai rakenteestaan hienot 8.16                                              

Brella frá Lasolan rakenne pisteet ylsivät lähes 1.palkintoon 7.98

Lumpparin ratsastusominaisuudet olivat 7,40 nelikäyntisenä. Se sai mm. 8 töltistä,     laukasta, yleisvaikutelmasta ja ratsatettavuudesta. Hyvä alku nuorelle tammalle, yhteispisteet 7.71       

Brellan ratsastusominaisuudet olivat 7,37. Se sai tasonsa mukaiset pisteet, vaikka passin osalta olisi voinut toivoa parempaakin onnistumista. Yhteispisteet 7.61

Kun näyttelyrumba oli ohi, on tallit täyttynyt nuorista perus- ja lisäkoulutettavista hevosista. Juokossa on nyt uusia mielenkiintoisia isiensä ensimmäisiä koulutettavia ikäluokkia, kuten Thrymurin, Marelin, Rödullin ja Fengurin jälkeläisiä. Edessä on siis mielenkiintoinen syksy ja olen innoissani näistä uusista junioreista. Käytössäni on kaksi tallia, Nurmijärven Nukarissa sijaitseva kotitallini ja 10 minuutin ajomatkan päässä sijaitsevalla Korvenojan talli. Hevoset ovat jakautuneet jotakuinkin puoliksi näiden kahden tallin välille. Nukarilla minulla on hyvät puitteet nuorten kouluttamiseen ympyräaitauksineen ja hyvine maastoineen. Pitkät hiekkatiesuorat ovat myöhemmin talvesta ja keväästä korvaamattomia näyttelyhevosten treenissä. Korvenojan tallilla on puolestaan hyvä kenttä ja pienennetty baana hyvin maastojen lisäksi. Siten pystyn valitsemaan yksilöllisesti hevosten treenipaikan sen mukaan minkälaista treeniä näen tarpeelliseksi. Suuri kiitos Vuorisen Irjalle siis yhteistyöstä!

Syksy on myöskin myyntihevosaikaa. Saimme kunnialla päätökseen taas syksyisen islanninhevosten myyntinäyttelyn islanninhevostalli Dynurin tiloissa. Kauppaa näytettiin käyvän ja sää suosi, kiitos mukana olleille. Luonani olevat myyntihevoset eivät ikävä kyllä olleet tällä kertaa mukana, mutta ovat syys-lokakuun nähtävissä ja kokeiltavissa talllillani. Kysymyksessä on nuori ja laadukas ruuna Randver, sekä lupaava hrynjandin tytär Gola, josta riittää vielä pitkälle kisaradoilla. Laitan näistä erikseen myyntihevossivuille lisätietoja lähiaikoina. Molemmat ehdottomasti katsastamisen arvoisia tapauksia. Suurikokoisia, terveitä ja hyväaskellajisia.