Hevososteopaatti Tiina Kataja kävi hoitamassa Koluria reilu viikko sitten. Hevonen on ollut kunnossa, mutta olen havainnut jouston puutetta ravissa sekä kylkien jäykkyyttä. Aluksi suunnittelin hevoshierojaa, mutta Saara suositteli Tiinaa.

1242290340_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Alla olen koostanut lyhyesti Tiinan kotisivuilta infoa. Lisää löytyy täältä

Osteopatian tavoitteena on palauttaa hevosen kehoon, sen normaali liikkuvuus, joustavuus ja ryhti.

Osteopaattinen hoito kohdistetaan usein selkärangan ja lantionalueen nivellukkoihin.  Lukkiutuneen nivelen ympäristön pehmytkudokset, ovat  häiriössä mukana, pehmytkudokset estävät nivelen aukeamisen tai palautumisen normaaliasentoon.

Kolur oli yleisesti ottaen hyvässä kunnossa, eikä suuria jumeja löytynyt. Sen kaulasta löytyi aavistuksen vinoutta, mutta lukkiutumat avautuivat suhteellisen helposti.

Sen sijaan sen selkärangan alkuosassa (heti sään takana) oli normaalia enemmän jumitusta, mikä aiheuttaa juuri kylkien jäykkyyttää ja selän jouston puutetta. Syy oli siis löydetty. Tiina joutui hoitamaan kohtaa normaalia pitempää, jotta jumistus alkoi hellittämään. Lisäksi hän suositteli hoidon uusimista 3-5vko kuluttua.

Oli aika mielenkiintoista seurata Tiinan käsittelyä. Ulkopuolisen silmin näytti vain siltä, että Tiinan kädet lähinnä lepäsivät hevosen iholla, mutta hevosen reaktioista saattoi nähdä, mitkä olivat ns. ongelmakohtia. Hoidon jälkeen Kolur oli kuin juovuksissa ja se tarvitsi pari vapaa päivää tottuakseen hoidon tuomiin muutoksiin.

Jo ensimmäisellä ratsastuskerralla tunsin eron. Hevonen oli joustavampi ja rennompi.

1242290335_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kuvat: Satu Nyström