Kuulumisia Islannin puolelta lumen ja pakkasen keskeltä, missä alkaa taas hulina käymään hevosihmisten keskuudessa kun syksyn pimeimmistä kuukausista on ylitse päästy. Mulla alkoi 5 kk kestävä työharjoittelu Sigurdur Sigurdarson:in luona täällä Etelä-Islannissa. Ensimmäinen koe on nuorilla hevosilla, joita minun on kokeessa koulutettava 5 ja joista 3 esitettävä tuomareille 10 viikon koulutus jakson jälkeen. Nyt on kaksi viikkoa takana päin ja hyvin sujuu. Kaikkilla nuorilla olen ratsastanut kerran ulos ja sen lisäksi opettanut niille yhtä sun toista pyöröaitauksessa. Kokeessa vaaditaan mm. että hevoset ovat kaikinpuolin peruskoulutettuja ja valmisteltuja töltin opetusta ja ratsastamista varten. Lisäksi suurena osana on opettaa nuoret hevoset toimimaan maastakäsin erinäisissä  harjoituksissa.

Nuoret hevoseni kokeessa ovat kaikki erittäin lupaavia 4 vuotiaita. Erittäin mielenkiintoisia tapauksia kaikki, kaipa olis pieni esittely paikallaan. Kaikki ovat Siggin omia kasvatteja ja kantavat siten nimeä frá Þjóðólfshagi.

 

Lokbrá;

Isä on Dynur frá Hvammi ja emä 1. palkinnon tamma Ljúf frá Búdarhóli. Tämä tukkatamma on aivan sanoinkuvaamattoman kaunis liikkeinen ja paljon toiveta on sen harteille on jo langetettu.

Gulltoppur:

Isä on Hugi frá Hafsteinsstödum ja emä myöski 1. palkinnon tamma Gylling frá Kirkjubae. Gulltoppur on isoliikkeinen ja upea luonteinen liinakko läsipää joka on Lokbrán ohella lupaavimpia Siggin kasvatteja.

 

Harpa:

Isä myöskin Hugi ja emä Hvöt frá Vík 2. palkinnon tamma. Harpa on suuri ja kaunis liinakko tamma, luonteltaan aavistuksen varautuneempi, mutta silti varsin lupaava tapaus.

Gletta:

Isä on Huginn frá Haga ja emä 1.palkinnon tamma Glód frá Jórvík. Gletta on kimoutuva kaunis liikkeinen ja rakenteinen tamma, joka toivon mukaan jalostusnäyttelyssä myöhemmin nähdään.

 

Björk:

Isä on Illingur frá Toftum ja emä Bjarkey frá Midhúsum. Björk on rautias läsipää, kaunis liikkeinen ja kevyt rakenteinen. Björk oli alussa suht arka mutta jo nyt todella miellyttävä luonteinen.

Nuorten hevosten lisäksi ratsastettavana on noin 5-8 muuta hevosta. 4-vuotias Orrilainen ori, 4-vuotias tamma (Isä: Kjarni frá Þjóðólfshagi), joka voitti aikoinaan varsanäyttelyn. Nuorikoiden lisäksi ratsastan kolmea oria, jotka ovat kaikki näyttetyjä näyttelyssä 1.palkinnolla ja tähtäävät pisteiden korotuksiin ensi keväänä tai/sekä kisaradoille. Sitten on vähän sitä sun tätä ratsastettavaa, hommat ei ikinä lopu. Töissä meitä on täällä Siggin lisäksi kolme, joten työt sujuvat hyvin ja meillä on todella hyvä porukka kasassa ja päivittäinen huumori on ylitsepursuavaa.  

1225815.jpg

kuvassa; Björk, Lokbrá, Glæða, Ör, Harpa ja Gletta

Lisää kuvia löytyy kotisivujen galleriasta :)