Syksyn opinnot Hólarissa.

    2.vuoden opintoni täällä Hólarissa ovat alkaneet hyvin. Ensimmäisenä vuotena läpikäydyt perusasiat ovat juurtuneet kesän aikana ja nyt on aika monipuolistaa oppeja. Opinnot tällä toisella vuodella koostuvat nuorten hevosten koulutuksesta ja vanhempien hevosten valmennuksesta. Jokaisella oppilaalla on treenissä 2 kouluttamatonta hevosta ja 2 pitemmälle koulutuksessa tullutta valmennettavaa hevosta. Ratsastuksenopettajina tänä syksynä ovat Antón P. Níelsson, Eyjólfur Þorsteinsson, Mette Mannseth, Ísólfur Þórisson ja Ólafur Magnússon, eli monipuolista oppia tiedossa.

    Nuoret hevoseni ovat todella eri tyyppisiä, molemmat kuitenki oikein lupaavia ja ensimmäisen palkinnon vanhemmista. Kögun frá Hólum (Isä: Óður frá Brún)  on nimensäkkin mukaan koulun kasvatti, luonteikas 5-käyntitamma, joka ei anna mitään ilmaiseksi ja sen koulutus on ollut jokseenkin haastavaa ja opettavaista. Toinen nuoreni on Greiði frá Kagaðarhóli (Isä: Parker frá Sólheimum), isoliikkeinen suuri ruuna, jonka koulutus on tamman rinnalla ollut kuin lasten leikkiä. Ruuna on ehdoton suosikkini treenihevosistani.

    Treeni hevosiini lukeutuu 5-vuotias tamma Embla frá Fellshlið (Isä: Kraftur frá Bringu), uskomattoman viljakas tamma joka on opettajani mukaan kuin "hamsteri", koska voisi juosta iäisyyden. Sen eteenpäinpyrkimys sekoitettuna jännityneisyyteen ja puutteelliseen peruskoulutukseen, tekee tammasta erittäin haastavan tapauksen. Toinen valmennushevoseni on Eymundur frá Hvitanesi (Isä: tuntematon),joka on osaavampi kuin tamma ja lupaava kilpahevosen alku, sen kanssa on tavoitteena parantaa kaikkia askellajeja ja opettaa sille kouluratsastusliikkeitä, mielenkiintoinen projekti sekin.


               1017150.jpg       Minä ja Embla

    Lisäksi kengitys on suurena osana koulutusta, ja olemme kengittäneet kaikki koulun opetushevoset ja omat treenihevoset. Alkaa sujumaan aika mutkattomasti ja olenkin tyytyväinen että kesän aikana olin ahkera harjoittelemaan, joten lopussa kiitos seisoo.

    Lisäksi peruskoulutuksessani on tamma Mýsa frá Hafsteinnstöðum, joka antaa suvullisesti suuria odotuksia ja sen liikkeet ovatkin aivan ultimatea katseltavaa. Niille jotka suvuista jotain ymmärtävät on tamma samasta emästä kuin mm. tunnettu jalostusori Fáni frá Hafsteinsstöðum ja oriista Faxi frá Hóli.

    Paljon on siis tekeillä näinä päivinä ja opinnot ovat sujuneet tähän asti hyvin. Tunnelma täällä koululla on hyvä ja kaiken hevostelun ohella on rentouttavaa viettää aikaa kaikkien koulukavereitten kanssa.