Nyt on olo kuin kuumilla hiilillä. Hevosen osto ei aina olekkaan niin helppoa kuin se on tähän asti tuntunut olevan. Täällä ollaan nyt viikkoja soiteltu,kierrelty ja kokeiltu, mutta mitään tarpeeksi mielenkiintoista ei ole mun hinta-laatusuhe haitariin osunut. Hevosten hinnat ovat tällä hetkellä tosi korkealla myös täällä islannissa, siis hyvä maksaa, ja välillä ei niinkään hyvä. Onneksi on jo omaa arviointikykyä ja hyvät "assistentit" niin ei tule sikaa säkissä hankittua. Mutta voin sanoa, että helppoa ei ole. Kaikki mihin oma maku mieltyy on reippaasti yli 10.000 egee. Nykypäivänä tuntuu kyllä olevan puutetta aidoista 5-käyntihevosista, joilla on kunnon passin lisäksi myös hyvät perusaskellajit. Usein jos hevosella on ollut hyvä passi on sitä vastoin suuria puutteita perusaskellajiessa tai töltissä, taikka sitten ei jalka nouse edes kakkakikkareen yli. Ei auta kuin jatkaa etsimistä.

Suomen jalostusnäyttely lähestyy. Toivon mukaan saadaan hyviä tuloksia, onnea matkaan kaikille, joilla näppinsä on pelissä. Islannissa ensimmäinen jalostusnäyttely lähestyy myös, tosin pohjoisessa jonne meidän hevosia ei vielä viedä. Talli on täynnä lupaavia 4-vuotiaita, joidenka treenit ovat sujuneet hyvin. Mikäli kaikki menee nappiin ja edistys jatkuu on toivoa että niitä saadaan näytillekkin. Landsmót alkaa pikkuhiljaa olemaan päälimmäinen puheenaihe. Hellaan, jossa landsmót pidetään tänä kesänä on nousemassa suuren suuri ratsastushalli, joka tietenkin tuo paljon uusia mahdollisuuksia landsmótin suunnitteluun ja toteutukseen. Suosittelen ihmisiä ehdottomasti lähtemään Islantiin landsmótin aikaan, tapahtuma on sanoinkuvaamaton kokemus islanninhevosihmisille, mikä olisi jokaisen koettava joskus.

Siggin talli on noin 10 minuutin ajomatkan päässä kisapaikalta. Suunnitteilla on pitää paljon myyntihevosia tallissa landsmótin aikaan ja kahdesti viikossa järjestetään suuri myyntinäyttely naapuritilan hienossa maneesissa. Myyntinäyttelyyn osallistuu useita hevoskauppiaita ja paljon erilaisia ja tasoisia hevosia on aina tarjolla. Ja upea tunnelma. Pientä mainontaa siis hevosen ostoa suunnitteleville. Aina mukavampaa kun voi kokeilla erilaisia hevosia itse, eikä perustaa kauppoja vain myyntivideoon. Toivotaan vaan vielä että hinnat laskevat ja hyviä "landsmót tarjouksia" saataisiin.