Heipparallaa ja hyvää tätä vuotta kaikille. Vuoden vaihtuminen on kuin aloittaisi uuden jännittävän kirjan, eikä enää kääntele vain sen entisen sivuja. Näin mukavalla vertauskuvalla päästään siis käyntiin..

Tallissa on tällä hetkellä aiottua vähemmän hevosia, koska oma aikatauluni ei anna tilaa suuremmalle määrälle. Pahoittelen tilannetta niille, joiden hevosia olen "vastoin tahtoani" tällä hetkellä joutunut käännyttämään. Paikat on periaatteessa varattu kevään jalostusnäyttelyyn asti, jonka jälkeen tilaa vapautuu reilumminkin. Taas samaa laulua kailotan, mutta kesän ja syksyn paikkoja kannattaa kysellä riittävän aikasin.

Sitten sitä markkinointia; ajan/tilan/rahan puutteen vuoksi omat hevoseni ovat myynnissä.

Músik on nyt 5-vuotiaaksi kääntyvä nuori säväyttävä tamma, joka päivittäin ilostuttaa omalla kehittymisellään. Sinulle, joka etsit laadukasta nuorta hevosta, jolla on hyvä peruskoulutus ja käsittely takanaan, on Músik tarkastamisen arvoinen. Aloitin Músikin kouluttamisen viime syksynä, se hallitsee hyvin perusasiat ja askellajit (4-käyntinen) ovat erittäin kehityskelpoiset ja tasavahvat. Töltti on aina puhdasta tahdiltaan, eikä ole missään vaiheessa koulutusta hakenut passitahtiseksi. Ravi on kuitenkin varma ja lennokas. Músik on luonteeltaan eteenpäinpyrkivä ja energinen, silti kuuliainen ja luotettava. Kaikki käsittely mutkatonta. Músikin isä menehtyi jo nuorena, eikä siitä sen vuoksi ole näyttöjä. Styrkur oli kuitenkin lupaava nuori ori, jonka isä  oli mm. 10 töltistään saanut Mjölnir frá Sandhólaferju.

Kolur on 9-vuotias 5-käyntiruuna. Tässä hevosessa on paljon hyvää passia, joka on helposti otettavissa. Muutkin askellajit tasaisen vahvoja, joten ruuna soveltuu niin 5-käyntiluokkiin kuin passiluokkiin. Kolur on kuitenkin vain tavoitteellisempaan kotiin ja jo kokeneemmalle ratsastajalle, jolla on taitoja viedä ruunaa eteenpäin ja jatkaa sen jälleen kouluttamista. Kolurilla on paljon kapasiteettia askellajeissa, mutta sen kanssa on löydettävä se yhteinen sävel, jotta sen kyvyt tulevat esille. Ruuna on herkkä ja viljakas ja sen on opittava käyttämään näitä ominaisuuksiaan oikein. Oikealle ihmiselle myyn Kolurin hyvään hintaan. Käsiteltäessä todella kiltti ja mutkaton.  Alla muutama videoklippi Kolurista viime kesältä Islannissa. Nyt ruuna on siis suomessa.

Kolur ravissa

Kolur passissa ja töltissä.

 

Vuoden 2009 kurssit on kevääseen asti varattu. Kevään ja kesän kursseja voi alkaa jo kyselemään, aikoja rajoitetusti. Lisään täydellisen kurssi kalenterin oikealla puolle olevaan "Sivut" laatikkoon. Linkki myös tässä: Kurssit 2009

Seuraava kurssi järjestetään 01.02, Mäntsälässä Sääksjärvellä. Kurssille on ainakin tällä hetkellä vielä 2-3 paikkaa vapaana ja lisätietoja antaa Elina Rantala 040-700 0969.