Lomailu Islannissa on ohi ja palailen vähitellen töiden pariin täällä Suomessa. Loma oli antoista ja antoi taas uusia näkökulmia hevosten treenailuun. Ennen kaikkea ajatuksen aihetta antoi erot hevosten läpiratsastuksessa täällä Suomessa ja Islannissa. Varsinkin niille, jotka etsivät sitä omaa hevosta, voin vain lämpimästi suositella rohkeasti tarkastamaan Suomessa tarjolla olevat myyntihevoset ennen kuin lähtee merta edemmäs kalaan! Omasta kokemuksestani voin todeta, että yleisesti ottaen hevosten läpiratsastus on täällä suoritettu huolellisemmin. Islannissa on paljon hienoja  hevosia tarjolla, joista -ikävä kyllä- monilla on suuria koulutuksellisia puutteita perusasioissa. Olen huomannut, että ihmiset ovat kovin arkoja edes katsastamaan alle 6-vuotiaita hevosia täällä suomessa ajatellen hevosten olevan vielä niin alkutaipaleella koulutuksellisesti. Kauttani on kulkenut monia nuoria 4-6-vuotiata hevosia joiden askellajit ovat luonnollisesti vielä "vihreitä" mutta muu osaamistaso huomattavasti hedelmällisemmällä pohjalla kuin jo monien 7-10-vuotiaiden hevosten islanissa. Tässäkin löytyy poikkeuksia ja etsiessäni myyntihevosia islannissa kiinnitän myös huomiota peruskoulutuksen laatuu ja hevosen osaamiseen askellajien lisäksi. Ja tuontikulujen noustessa islannista ostettaessa ei hevosen loppuhinta ole enään edullisempi kuin suomesta hankittu hevonen. Haluan myös painottaa, kuinka tärkeätä suomen islanninhevoskasvatuksen kannalta olisi pyrkiä myös suosimaan suomalaista. Varsinkin kasvattajat, jotka sijoittavat kasvatteihinsa ja koulututtavat ne hyvin ammattilaisella, soisivat saada myös hevosiaan myytyä.. :)

Tiedossani on lukuisia myynnisssä olevia hevosia täällä suomessa, joista ei välttämättä ole ilmoiteltu julkisilla markkinapalstoilla. Mm. jalostustammoja, ratsuja, kisahevosia ja eritasoisia jo kouluttamaniani nuoria hevosia ja kouluttamattomia eri-ikäsiä varsoja. Ota rohkeasti yhteyttä ja kysy konsultaatiota.

Päivityksiä tehty oikean puolen sivuistoilla mm. opetukset ja kurssit 2011 . Kuten viime vuonna, myös tänä vuonna olen keskittänyt valmennukset Mäntsälän seudun ahkeralle ja innostuneelle vakiotiimille, lisätietoja mahdollisista peruutuspaikoista opetukseen ja kursseille löytyy yhteistyökumppaneiltani Huovilan Tila.

Joitakin yksittäisiä kursseja on mahdollisesti suunnitteilla Tammisaareen (maneesikurssi) ja niistä ilmoitan kotisivuillani pikimmiten.

Ensi talven ja kevään osalta joudun vähentämään opetusten määrää, sillä keskityn lähinnä hevosten valmentamiseen, joita onkin kerääntynyt jo lukuisasti ensi talvelle. Edessä on siis hevosrikas alkuvuosi ja joukossa on monia mielenkiintoisia nuoria hevosia. Tältä erää ensi kevään jalostusnäyttelyyn tähtäävät hevoset on alustavasti valittu, mutta aina voi tiedustella tilannetta. Loppukesän jalostusnäyttelyyn tähtäävien hevosten kokeiluja ja valintoja ei ole vielä tehty ja se onkin ajankohtaista ensivuoden puolella. Loppukesän jalostusnäyttelyyn tähtäävien hevosten treenit alkavat viimeistään/heti kevään näyttelyn jälkeen, joten yhteyttä kannattaa ottaa riittävän aikaisen, jotta hevosen talvi ja kevät treeni voidaan suunnitella ennen treeniin tuloa ja hevosen mahdollinen kokeilu suorittaa.